Tekniske data 3W motorer

k3W-Motorene er 2 -takts motorer med elektronisk tenning som regulerer fortenningen 0 -30 grader. Alle motorene har reed ventiler vannskjert ut av syntmateriale. Reed ventiler sitter som klaffer mellom forgasser og veivhus, de åpner seg av vakumet som dannes i veivhuset når stempelet er på vei oppover og lukkes når det er på toppen ( trykket utjevnes ) Når stempelet går nedover og ventilene er lukket presses blandingen gjennom kanaler inn i sylinderen og spyler ut eksosen. Reed ventiler på 2 taktsmotorer er veldig vanlig i mc og go-kart racing

3W motorene er timet til å jobbe på lave turtall og gi høyt dreiemoment. Fordelen med det er at de blir støysvake og klarer å trekke store propeller som er mer effektive enn små som jobber på høyere turtall. Dreiemomentskurven har en topp på ca 5000 rpm. Dette vil du oppdage første gang du brått gir gass, akselerasjonen er momentan. Dette er spesielt viktig i 3D flyving.

.

Forgasser

3W bruker Walbro og Tillotson forgassere. Den innebygde membranpumpen sørger for jevn tilførsel av bensin uansett tanknivå. Tankplasseringen blir derfor ukritisk. Chokespjeld kan betjenes med servo eller manuelt. 2 dysenåler, en for tomgang og en for fullgass er fabrikkjustert. Alle 3W motorene er prøvekjørt på fabrikken før levering.

-

Sylinder:

Sylindrene er produsert i Italia av samme produsent som lager sylindere til BMW motorsykler. De har schnurlespyling, stempel med fjær( 1- 2 stk) og er belagt med Nikasil. Store kjøleribber sørger for kjøling. Levetid for sylinderne er 2000 timer ++

Alle 3W motorer har industriklassifiserte sylindere ! Høy presisjon = Lang levetid

Nå kan din 3W motor leveres med dekompresjonsventil for lettere start. Dette anbefales på alle motorene over 200ccm

Innsug:

Alle " i "(induksjon) motorene har bakinnsug og skråstilte Reed ventiler. Dette gir høy fyllingsgrad og effekt. Dessuten gjør den slanke utformingen motoren lett å gjemme i nesa på modellen. Ved å skjule forgasseren i flykroppen er den beskyttet mot smuss og har forøvrig en god støydempingseffekt.
" F " (Front) motorene har forgasseren passert under veivhuset. Et alternativ hvis du ikke vil ta hull i firewallen. Som alle 3W motorer har også F motorene Reed ventiler.

.

Veivhus:

Veivhuset er støpt i 2 deler og maskinert. Baklokket fungerer også som  radialt motorfeste. Veiva er opplagret i 3 stk. tette presisjonskulelagre. Store motvekter sørger for å senke vibrasjonene til et minimum. Råden(e) har nålelager i begge ender.

.

IIS Tenningsanlegg:

IIS ( Intelligent Ignition System ) er mikroprosessor styrt. Tenningstidspunktet reguleres elektronisk fra 0 - 30 grader. Dette sikrer en grei start uten tilbakeslag og en høy effekt på hele turtallsregisteret. Det er innebygd en rekke sikkerhetstiltak som hindrer utilsiktet start og utlading batteriet. Turteller mm kan tilkobles tenningsanlegget. Anlegget drives av en 6V 5 cellers nicad eller 2 celler LiPo.   Obs! må ikke sammenlignes med magnettenning som finnes på motorsager og industrimotorer. Magnettenning har fast tenningstidspunkt og trenger ca.600rpm for å gi gnist til start.

.

Eksosanlegg:

3W lager manifolder, pipeskjøter og muffler ( patenterte ) til alle sine motorer. Standard muffler monteres i buken på flykroppen og har utløpsrøret i fronten slik at eksosen kommer ut som på et fullsize fly. Standard Muffler er klargjort for røykanlegg. 
Til 60i, 70i, 75i P.M. lages det også en  ``Compactmuffler``.    3W motorene har høyt dreiemoment fra 4000 - 6500 rpm og det er derfor lite eller ingenting å hente med tuned pipe.

.

Motorversjoner:

3W motorene lages i flere versjoner: Classc, C.S. Racing ( uten garanti ),U-S ( sidemontert forgasser ) og  Twin Spark ( 2 tennplugger pr sylinder )
Du kan også få spesialdesignet en motor til ditt behov hvis du skulle ha spesielle ønsker. Som f.eks en heli motor.

.

Effekt

Det å lage 2 takts motorer med høy ytelse ( HK ) er ikke så vanskelig. Det har mange gjort. I prinsippet er det porting og tuning slik at du oppnår et høyt turtall som gjelder. Bakdelene er at det er vanskelig å omgjøre denne effekten via en propell til trekkraft, det støyer av motor og propell og fuel forbruket er stort. Det vi er ute etter er dreiemoment. Da kan vi dra store propeller som effektivt og fuel økonomisk gir stor trekkraft. 3W motorene har nettopp dette og kan derfor trekke større propeller enn noen av våre konkurrenter. M.a.o. Tro ikke at de som oppgir mest HK har de sterkeste motorene, der må du bruke en liten propell og høyt turtall ( tuned pipe) for å få ut effekten. 

I kombinasjon med de nye eksospottene støyer de lite og yter mye.  3W motorene tåler å jobbe tungt, de har store kjøleribber for å lede bort varmen, en kraftig veivaksel som i kombinasjon med veivhuset tar opp kreftene fra propellen. Spesielt sentrifugal kreftene  blir store med en carbonfiber propell i en akromodell. 

3W-150B2 har høyest dreiemoment ved 5000 rpm.

.

Økonomi:

3W holder høy kvalitet på sine motorer. 2-takts motorer er i prinsippet ukompliserte og opplagret med høykvalitets kulelager og nålelager i råden (e). Du får en motor med meget lang levetid. Fuel kjøpes på bensinstasjonen og sammenligner vi med en tilsvarende metanolmotor vil du raskt spare inn prisforskjellen. Kanskje dette blir den rimeligste modellmotoren du har hatt. Fuelkostnadene synker med ca 80% !

.

Filosofi

3W-Modellmotoren GmbH sier: Kvaliteten på en motor blir ikke bedre enn kvaliteten og presisjonen er på de komponentene den er bygget opp av. Alle delene i en 3W motor er designet av 3W . De har med omhu valgt underleverandører som på sitt fagområde er de beste. Sylindrene er produsert i Italia og blir klassifisert etter industristandard. De operer med toleranser på max 0,015mm stempel-sylinder.   Forgasserprodusentene trenger vel ingen nærmere introduksjon, de har tilpasset forgassertype respektive 3W motor.

we don`t imitate,  we inovate

Å kopiere andre er ikke en utfordring for 3W. Så dypt synker de da ikke.  De vil videreutvikle sine motorer. På mitt spørsmål om hvorfor de ikke startet 4-takt serien med en 1 syl 50cc svarer de: Det å lage en slik motor er ingen utfordring, derimot å lage en god radialmotor, det er det få som kan.

.

Garanti

# 3 år på motor         # 3 år på tenningsanlegg

.

Levering

Alle 3W motorer leveres med bruksanvisning. Tenningsanlegg er inkludert. Eksosbend, skjøt og eksospotte bestilles utenom. 3W - muffler er klargjort for røykanlegg.
3W motorene er veldig etterspurt og det kan være leveringstid på enkelte modeller. Ved kjøp av både motor og modell får du en bra combopris.

Service

.Hos oss er god service 1. prioritet. Alle får svar på mail eller tlf 365 dager i året. Vi kjenner våre motorer og modeller fordi vi er aktive modellflyvere. Vi følger opp våre kunder slik at vi kan høste mest mulig erfaring og den deler vi med deg. Med jevne mellomrom blir disse websidene oppdatert med erfaringsstoff. Har du spørsmål eller noe du mener vi bør skrive om så send meg en mail !!!

.

k......The quality remains long after the price is forgotten ...

John Ruskin ( 1854 - 1900 )

Copyright © 2004 All rights reserved 3W-Norge